img

Prof. Dr. Hüseyin Avni KIRMACI

  • Safranbolu Turizm Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Genel Bilgiler

Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Harran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2005, 2010
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, 1998, 2002
Yüksek Lisans, Türkiye, Harran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2002, 2005
Araştırma Alanları
Süt Teknolojisi, Gıda Bilimi, Gıda Mikrobiyolojisi
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Harran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2005, 2010
Yüksek Lisans, Türkiye, Harran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2002, 2005
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, 1998, 2002
İngilizce, ÜDS, 81, Güz, 2010
Kayıt Yok
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Süt Teknolojisi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Bilimi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Mikrobiyolojisi
2018-, Doçent, Tam Zamanlı, Karabük Üniversitesi, Safranbolu Turizm Fakültesi, Gıda Bilimleri ve Mühendisliği, Türkiye
2017-, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Karabük Üniversitesi, Safranbolu Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
2013-2017, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Karabük Üniversitesi, Sağlık Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
2011-2013, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2002-2011, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2022-, Dekan, Karabük Üniversitesi, Türkiye
2020-, Anabilim Dalı Başkanı, Karabük Üniversitesi, Türkiye
2020-, Bölüm Başkanı, Karabük Üniversitesi, Türkiye
2015-, Myo/Yüksekokul Müdürü, Karabük Üniversitesi, Türkiye
2014-2017, Bölüm Başkanı, Karabük Üniversitesi, Türkiye
Nurdan Özmen, Yüksek Lisans, Gastronomi turizmi ürünlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi: Safranbolu üzerine bir araştırma, Karabük Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman)
Hüseyin Fatih Zararsız, Yüksek Lisans, Safranbolu Gastronomisinde Safranın Yeri ve Önemi, Karabük Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Emre Akmanoğlu, Yüksek Lisans, Gastronomi Alanında Aktif Rol Alan Bireylerin Hücresel Tarım Hakkındaki Bilgi Düzeylerinin Değerlend, Karabük Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Furkan Serdar Köklü, Yüksek Lisans, GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA VEGAN/ VEJETARYEN MUTFAK İNCELEMESİ: GİRESUN İLİ ÖRNEĞİ, Karabük Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Nadire Nur Polat, Yüksek Lisans, Sosyal Medyanın Gastronomi Biliminin Yayılmasındaki Etkisinin Z Kuşağı ve Baby Boomer Kuşağını Karşı, Karabük Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman)
Ayşe Nur Uslu, Yüksek Lisans, Nogay Türklerinin yemek kültürü üzerine bir araştırma: Konya örneği, Karabük Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2021, (Asıl Danışman)
Habibe Özçelik, Yüksek Lisans, KOBİ nitelikli yiyecek ve içecek işletmelerinde gıda güvenliği bilgisinin tekrar ziyaret etme niyeti, Karabük Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman)
2022-2023, Gıda Katkı Maddeleri, Yüksek Lisans
2022-2023, Artizan Peynirler, Yüksek Lisans
2022-2023, Sağlık Turizm, Ön Lisans
2022-2023, Gıdalarda Duyusal Analiz, Lisans
2022-2023, Gıda Bilimi ve Teknoloji, Lisans
2021-2022, Gıda Bilimi ve Teknoloji, Yüksek Lisans
2021-2022, Gıda Hijyeni ve Güvenliği, Lisans
2021-2022, Yaşlı Beslenmesi, Ön Lisans
2021-2022, Gıda Güvenliği, Lisans
2021-2022, Gıda Bilimi ve Teknoloji, Lisans
2021-2022, Gıdalarda Duyusal Analiz, Lisans
2021-2022, Sağlık Turizm, Ön Lisans
2021-2022, Artizan Peynirler, Yüksek Lisans
2021-2022, Garde Manger, Lisans
2020-2021, Gıdalarda Duyusal Analiz, Lisans
2020-2021, Gıda Bilimi ve Teknoloji, Lisans
2020-2021, Yaşlı Beslenmesi, Ön Lisans
2020-2021, Gastronomide Yeni Trendler, Lisans
2020-2021, Gıda Hijyeni ve Güvenliği, Lisans
2020-2021, Gıda Katkı Maddeleri, Yüksek Lisans
2020-2021, Artizan Peynirler, Yüksek Lisans
2020-2021, Duyusal Analiz Bilimi ve Duyusal Analiz Yöntemleri, Yüksek Lisans
2020-2021, Nutrition in Different Cultures, Lisans
2020-2021, Food Safety and Hygiene, Lisans
2019-2020, Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı, Yüksek Lisans
2019-2020, Turizm İngilizcesi VII, Lisans
2019-2020, Turizm İngilizcesi I, Lisans
2019-2020, Yiyecek Politakası ve Yiyecek Sİstemleri, Yüksek Lisans
2019-2020, Gıdalarda Duyusal Analiz, Lisans
2019-2020, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Lisans
2019-2020, Değerler Eğitimi, Lisans
2019-2020, Bitkisel Ürünlere Giriş, Ön Lisans
2019-2020, Yüksek Lisans Tez Çalışması, Yüksek Lisans
2018-2019, Yüksek Lisans Seminer, Yüksek Lisans
2018-2019, Turizm İngilizcesi VII, Lisans
2018-2019, Yönlendirilmiş Çalışma, Ön Lisans
2018-2019, Yüksek Lisans Tez Çalışması, Yüksek Lisans
2018-2019, Gıda Hijyeni ve Güvenliği, Lisans
2018-2019, Yiyecek Bilimi ve Beslenme, Lisans
2018-2019, Turizm İngilizcesi VI, Lisans
2018-2019, Gıda Güvenliği, Lisans
2018-2019, Turizm İngilizcesi VIII, Lisans
2018-2019, Değerler Eğitimi, Lisans
2018-2019, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Lisans
2018-2019, Turizm İngilizcesi V, Lisans
2017-2018, Gıda Güvenliği, Lisans
2017-2018, Turizm İngilizcesi VI, Lisans
2017-2018, Yiyecek Bilimi ve Beslenme, Lisans
2017-2018, Mesleki Yabancı Dil II, Lisans
2017-2018, Değerler Eğitimi, Lisans
2017-2018, Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Ön Lisans
2017-2018, Yönlendirilmiş Çalışma, Ön Lisans
2017-2018, Mesleki Yabancı Dil, Lisans
2016-2017, Değerler Eğitimi, Lisans
2016-2017, Anne ve Çocuk Beslenmesi, Lisans
2016-2017, Mesleki İngilizce, Lisans
2016-2017, BESLENME, Lisans
2015-2016, BESLENMEYE GİRİŞ, Lisans
2015-2016, BESLENME, Lisans
2015-2016, MİKROBİYOLOJİ VE PARAZİTOLOJİ, Lisans
2014-2015, Mikrobiyoloji ve Parazitoloji, Lisans
2014-2015, BESLENMEYE GİRİŞ, Lisans
2014-2015, ANNE VE ÇOÇUK BESLENMESİ, Lisans
2014-2015, Beslenme, Lisans
2014-2015, BESLENME, Lisans
2013-2014, Beslenme, Lisans
2013-2014, Beslenmeye Giriş, Lisans
2013-2014, Yaşlı Beslenmesi, Lisans
2013-2014, Yaşlı Beslenmesi, Lisans
2013-2014, Anne ve Çoçuk Beslenmesi, Lisans
2012-2013, Beslenme, Lisans
2012-2013, Beslenmeye Giriş, Lisans
2011-2012, TEMEL BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ, Lisans
2011-2012, GIDA MEVZUATI VE KALİTE KONTROL, Lisans
2011-2012, DİYET VE FONKSİYONEL GIDALAR, Lisans
2011-2012, ARGE, Lisans
2011-2012, GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE İSTATİSTİKSEL UYGULAMALAR, Yüksek Lisans
2011-2012, SÜT ESASLI ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ, Yüksek Lisans
2011-2012, ISI UYGULAMASI ALTERNATİF TEKNOLOJİLER, Yüksek Lisans
2010-2011, PEYNİR ALTI SUYU TEKNOLOJİSİ, Yüksek Lisans
2010-2011, PEYNİR KUSURLARI VE ÖNLEME YOLLARI, Yüksek Lisans
Kayıt Yok
Kefirin Fermantasyonu ve Depolanması Süreçlerinde Sütün Temel Bileşenlerindeki Değişimlerin Kütle Spektrometresi-Temelli Omik-Yaklaşımlar Kullanılarak Belirlenmesi (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: , 2020
Production of artisanal brine white cheese in Bolu province (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2018-2018
Stevia Özü İlavesinin Acidophillus Bifidus Yoğurtlarının Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Proje Koordinatörü , 2012-2014
Şanlıurfa ili ve civarındaki klinik insan ve hayvan vakaları ile gıdalardaki Salmonella çeşitliliğininin moleküler düzeyde belirlenmesi (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2011-2014
İvesi Cinsi Koyun Sütü Kullanılarak Geleneksel Olarak Üretilen Urfa Peynirlerinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin İdentifikasyonu ve Moleküler Karakterizasyonu (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç): Araştırmacı , 2008-2010
Kapsüllenmiş ve Serbest Lactobacillus acidophilus Lactobacillus casei ve Lactobacillus rhamnosus un Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin ve Dondurmanın Duyusal Özelliklerine Etkisinin Belirlenmesi (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2007-2008
Geleneksel Urfa Peynirinde Yer Alan Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve Karakterizasyonu (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç): Araştırmacı , 2007-2010
Sodyum Alginat Karragenan ve Gellan Sakızı Kullanılarak Emülsiyon ve Ektrüzyon Yöntemleri ile Kapsüllenmiş Enzimlerin Proteaz Lipaz ve Proteaz Lipaz Karışımı Kaşar Peynirinin Hızlı Olgunlaştırılmasında Kullanım Olanaklarının Araştırılması (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2006-2009
Farklı Teknikler ile Kaplanan Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum un Salamura Beyaz Peynirlerde Canlı Kalma Sürelerinin ve Son Ürünün Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi (Ulusal) TÜBA ve TÜBİTAK Destekli Proje: Araştırmacı , 2005-2007
Yağsız Yoğurtlarda Transglutaminaz Kullanımının Yoğurdun Tekstürel Özellikleri Üzerine Etkileri (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç): Araştırmacı , 2003-2005
Kayıt Yok
Uslu, A.N., Kırmacı, H.A., Yumuk, Y. (2022) "Nogay Türklerinin Özel Günlerdeki Yeme İçme Alışkanlıkları", Journal of humanities and tourism research (Online), 12 (3) DOI  
Kırmacı, H.A., Özçelik, H. (2021) "TÜKETİCİLERİN GIDA GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ BİLGİ DÜZEYLERİ VE TUTUMLARI (ANKARA İLİ ÖRNEĞİ)", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (2) pp. 258-273 Link  
Uslu, A.N., Kırmacı, H.A. (2021) "Gastronomi Turizmi Çerçevesinde Nogay Yemek Kültürünün ve Yemeklerinin İncelenmesi: Konya Örneği", ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI TÜRK TURİZM ARAŞTIRMA DERGİSİ, (0)  
Kırmacı, H.A., Akmanoğlu, E. (2021) "Hücresel Tarım ve Hücre Bazlı Gıdaların Kullanımı", UNIKA Journal of Health Sciences, 1 (3) pp. 190-200 DOI  
Kırmacı, H.A., Özçelik, H. (2021) "KOBİ Nitelikli Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Gıda Güvenliği Bilgisinin Tekrar Ziyaret Etme Niyetine Etkisi", Journal of humanities and tourism research (Online), 11 (2) pp. 290-303 [TR Dizin] DOI  
Karakuş, M.Ş., Kırmacı, H.A., Atasoy, A.F. (2019) "Stevia Özü İlavesinin Çilek Aromalı Acidophilus-Bifidus Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkileri", Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 4 (2)  
Acar, S., Bulut, E., Durul, B., Uner, İ., Kur, M., Erkan, M.D.A., Kırmacı, H.A., Tel, O.Y., Zeyrek, F.Y., Soyer, Y. (2017) "Phenotyping and genetic characterization of Salmonella enterica isolates from Turkey revealing arise of different features specific to geography", International Journal of Food Microbiology, 241 (0) pp. 98-107 [SCI] Link DOI  
Kırmacı, H.A., Özer, H.B., Akçelik, M., Akçelik, N. (2016) "Identification and characterisation of lactic acid bacteria isolated from traditional Urfa cheese", International Journal of Dairy Technology, 69 (2) pp. 301-307 [SCI] Link DOI  
Kırmacı, H.A. (2016) "Effect of Wild Strains Used as Starter Cultures on Free Fatty Acid Profile of Urfa Cheese", Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, 66 (4) pp. 303-310 [SCI Expanded] Link DOI  
Kırmacı, H.A., Hakan, K., Atasoy, A.F. (2014) "Farklı Oranlarda Prebiyotik Lif İçeren Stevia Özü İlavesinin Probiyotik Dondurmanın Kalite Özellikleri Etkisi", Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, 18 (3) pp. 48-59 [TR Dizin]  
Kırmacı, H.A., Hayaloğlu, A.A., Özer, H.B., Atasoy, A.F., Türkoğlu, H. (2014) "Evolution of proteolysis in Urfa cheese made from ewe s milk by wild type starter culture systems", Small Ruminant Research, 119 (1) pp. 120-129 [SCI Expanded] Link DOI  
Kırmacı, H.A., Hayaloğlu, A.A., Özer, H.B., Atasoy, A.F., Levent, O. (2014) "Effects of Wild Type Starter Culture Artisanal Strains on Volatile Profile of Urfa Cheese Made from Ewe Milk", International Journal of Food Properties, 18 (9) pp. 1915-1929 [SCI] Link DOI  
Didem, S., Hayaloğlu, A.A., Kırmacı, H.A., Özer, H.B., Osman, S. (2014) "Changes of proteolysis and angiotensin I converting enzyme inhibitory activity in white brined cheese as affected by adjunct culture and ripening temperature", Journal of Dairy Research, 81 (4) pp. 394-402 [SCI] Link DOI  
Atasoy, A.F., Hayaloğlu, A.A., Kırmacı, H.A., Levent, O., Türkoğlu, H. (2013) "Effects of partial substitution of caprine for ovine milk on the volatile compounds of fresh and mature Urfa cheeses", Small Ruminant Research, 115 (1) pp. 113-123 [SCI Expanded] Link DOI  
Akın, M.S., Akın, M.B., Kırmacı, H.A., Atasoy, A.F., Türkoğlu, H. (2012) "The effects of lipase encapsulating carriers on the accelerated ripening of Kashar cheese", International Journal of Dairy Technology, 65 (2) pp. 243-249 [SCI] Link DOI  
Akın, M.B., Akın, M.S., Atasoy, A.F., Kırmacı, H.A., Karahan, L.E. (2012) "Accelerated Kashar Cheese Ripening With Encapsulated Lipase And Protease Enzymes", ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 24 (4) pp. 358-363 [SCI Expanded]  
Kırmacı, H.A., Hayaloğlu, A.A., Özer, H.B., Akçelik, M., Akçelik, N. (2011) "Proteolytic properties of Turkish white brined cheese Beyaz peynir made by using wild type Lactococcal strains", International Journal of Dairy Technology, 64 (3) pp. 394-401 [SCI] Link DOI  
Özer, H.B., Kırmacı, H.A., Hayaloğlu, A.A., Akçelik, M., Akçelik, N. (2011) "The effects of incorporating wild type strains of Lactococcus lactis into Turkish white brined cheese Beyaz peynir on the fatty acid and volatile content", International Journal of Dairy Technology, 64 (4) pp. 494-501 [SCI] Link DOI  
Özer, H.B., Kırmacı, H.A. (2010) "Functional milks and dairy beverages", International Journal of Dairy Technology, 63 (1) pp. 1-15 [SCI] Link DOI  
ÖZER, B., KIRMACI, H.A. (2009) "Development of proteolysis in white brined cheese role of microencapsulated Lactobacillus acidophilus LA 5 and Bifidobacterium bifidum BB 12 used as adjunct cultures", MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL, 64 (3) pp. 295-299  
Özer, H.B., Kırmacı, H.A., Şenel, E., Hayaloğlu, A.A., Atamer, M. (2009) "Improving the viability of Bifidobacterium bifidum BB 12 and Lactobacillus acidophilus LA 5 in white brined cheese by microencapsulation", International Dairy Journal, 19 (1) pp. 22-29 [SCI] Link DOI  
Özer, H.B., Kırmacı, H.A., Salıh, U.Y. (2008) "Effect of Microencapsulation on Viability of Lactobacillus acidophilus LA 5 and Bifidobacterium bifidum BB 12 During Kasar Cheese Ripening", International Journal of Dairy Technology, 61 (3) pp. 237-244 [SCI] Link DOI  
Özer, H.B., Kırmacı, H.A., Hayaloğlu, A.A., Atamer, M., Sebnem, O. (2007) "Incorporation of microbial transglutaminase into non fat yogurt production", International Dairy Journal, 17 (3) pp. 199-207 [SCI] Link DOI  
Damar, S., Kayılı, H.M., Atakay, M., Kırmacı, H.A., Salih, B. (2022) "KEFİR ÜRETİMİ VE DEPOLAMASI SÜREÇLERİNDE SÜT PROTEOMUNDAKİ DEĞİŞİMLERİN KÜTLE SPEKTROMETRESİ TEMELLİ-OMİK YAKLAŞIMLAR KULLANILARAK BELİRLENMESİ", 10. Ulusal Analitik Kimya Kongresi , Muğla, Türkiye, (Ekim 2022
Aklar, B., Hayatu, A., Kayılı, H.M., Atakay, M., Kırmacı, H.A., Salih, B. (2022) "INVESTIGATION OF CHANGES IN THE N-GLYCAN PROFILES OF MILK GLYCOPROTEINS IN FERMENTATION AND STORAGE PROCESSES OF KEFIR", 4. INTERNATIONAL CONGRESS ON LIFE, SOCIAL, AND HEALTH SCIENCES IN A CHANGING WORLD , (Ağustos 2022
Damar, S., Kayılı, H.M., Atakay, M., Kırmacı, H.A., Salih, B. (2021) "Determination of Changes in the Proteomic Profiles of Milk in Fermentation and Storage Processes of Kefir by Mass Spectrometry-based Omic-Strategies", INTERNATIONAL EURASIAN CONFERENCE ON BIOLOGICAL AND CHEMICAL SCIENCES (EurasianBioChem 2021) , Türkiye, (Kasım 2021
Kırmacı, H.A., Akmanoğlu, E., Zararsız, H.F. (2021) "GASTRONOMİK BİR ÜRÜN OLARAK SİNOP MANTISI'NIN ÇEVRİM İÇİ TURİST DENEYİMLERİNİN İNCELENMESİ", Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu , Sinop, Türkiye, (Ekim 2021
Kırmacı, H.A., Akmanoğlu, E., Zararsız, H.F. (2021) "SİNOP İLİNİN GASTRONOMİ TURİZM POTANSİYELİNİ SWOT ANALİZİ YÖNTEMİYLE İNCELENMESİ", Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu , Sinop, Türkiye, (Ekim 2021
Kırmacı, H.A., Zararsız, H.F., Akmanoğlu, E. (2021) "SİNOP İLİNDEKİ RESTORANLARIN SOSYAL MEDYADAKİ İMAJI", Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu , Sinop, Türkiye, (Ekim 2021
Kırmacı, Z., Kırmacı, H.A. (2018) "Production of artisanal brine white cheese in Bolu province", The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” , Girne, Kktc, (Nisan 2018
Acar, S., Bulut, E., Durul, B., Uner, I., Avsaroglu, D., Kirmaci, H.A., Tel, Y.O., Zeyrek, F.Y., Soyer, Y. (2014) "Antimicrobial Genotyping of Salmonella Isolates with a Comparison of Serotype and Source Food Animal and Human Distribution", International Association for Food Protection , İndiapolis, Hindistan, (Ağustos 2014
AKIN, S., AKIN, M., KIRMACI, Z., KIRMACI, H.A., ABBASOĞLU, M. (2014) "Siverek te Üretilen Taze ve Olgunlaştırılmış Siverek Peynirlerinin Yapılışı ve Kimyasal Bileşiminlerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma", Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 1), Van, Türkiye, (Eylül 2014
B, D., S, Y., E, B., UNER, , I, , KUR, , MAVSAROGLU, , D, , KIRMACI, H.A., TEL, , Y, O., ZEYREK, , FY, , DİLSİZ, , N, , SOYER, A.Y. (2014) "Molecular Characterization of Salmonella isolates collected from different sources in Turkey", 113th Annual Meeting of the American Society of Microbiology , Denver,Colorado, Amerika Birleşik Devletleri, (Mayıs 2014
Durul, B., Bulut, E., Acar, S.Y., Kırmacı, H.A., Soyer, Y. (2013) "Multiple Salmonella Serovars Collected From Street Foods In Turkey Represent Same Allelic Profiles", 4th ASM Conferance on Salmonella: The Bacterium, the Host and the Enviroment , Boston,Massachusetts, Amerika Birleşik Devletleri, (Ekim 2013
Acar, S., Durul, B., Bulut, E., Üner, İ., Kur, M., Erkan, M.D.A., Kırmacı, H.A., Tel, O.Y., Zeyrek, F.Y., Dilsiz, N., Soyer, Y. (2013) "Various Antimicrobial Susceptibility Profiles Obtained From Salmonella from farm field to fork in Turkkey", 4th ASM Conferance on Salmonella: The Bacterium, the Host and the Enviroment , Boston,Massachusetts, Amerika Birleşik Devletleri, (Ekim 2013
KIRMACI, H.A., ÖZER, B., HAYOĞLU, A. (2012) "Geleneksel Urfa Peynirinden İzole Edilen Laktokokların Starter Kültür Olarak Kullanılması", Türkiye 11. Gıda Kongresi , (pp. 303), Hatay, Türkiye, (Ekim 2012
KIRMACI, H.A., ŞİMŞEK, E., KARAAĞAÇ, M. (2011) "Şanlıurfa Yöresinde Satışa Sunulan Geleneksel Yoğurtların Bazı Fiziksel Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri", 7. Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 260), Ankara, Türkiye, (Kasım 2011
Özer, H.B., Hayaloğlu, A.A., Kırmacı, H.A. (2010) "Probiotic white-brined cheese: effectiveness ofmicroencapsulation", XI. Egyptian Conference on Dairy Science and Technology , (Kasım 2010
Dölek, P., AKIN, M., AKIN, S., KIRMACI, H.A. (2010) "Geleneksel Olarak Üretilen Adıyaman Peynirli Helva", The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus. , (pp. 300-301), Tekirdağ, Türkiye, (Nisan 2010
AKIN, S., AKIN, M., KIRMACI, H.A. (2008) "Farklı Oranlarda İnülin ve Maltrin İlavesinin Probiyotik Yoğurt Dondurmalarının Yoğurt ve Probiyotik Bakteri Sayılarına Etkileri", Türkiye 10. Gıda Kongresi , (pp. 691-694), Erzurum, Türkiye, (Mayıs 2008
Akın, M.S., Kırmacı, Z., Kırmacı, H.A., Akın, M.B. (2008) "Investigation of Fat Replacers in the Use of White Pickled Cheese Produced from Sheep Milk", 5th IDF Symposium on Cheese Ripening , (pp. 190), Bern, İsviçre, (Mart 2008
Kırmacı, H.A., Özer, B., Türkoğlu, H. (2004) "Effect of Enzymatic Cross Linking of Proteins on Textural Properties of Non Fat Yoghurt", International Dairy Symposium , (pp. 37-40), Isparta, Türkiye, (Mayıs 2004
Kayıt Yok
Kırmacı, H.A., Kırmacı, Z. (2023) "Süt ve Süt Ürünleri", Kitap: Gıda Coğrafyası, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık  
Özer, H.B., Kırmacı, H.A. (2014) "Fermented Milks", Kitap: Encyclopedia of Food Microbiology, : Elsevier Ltd, Academic Press  
Şenel, E., Kırmacı, H.A., Özer, H.B. (2011) "Isıl İşlem", Kitap: Peynir Biliminin Temelleri, Ankara/Türkiye : SİDAS  
Özer, H.B., Kırmacı, H.A. (2011) "Technological and Health Aspects of Probiotic Cheese.", Kitap: Cheeses Types Nutrition and Consumption, : Nova Science Publishers  
Özer, H.B., Kırmacı, H.A. (2009) "Quality Attributes of Yoghurt and Functional Dairy Products.", Kitap: Yogurt and Functional Yogurt Beverages, : CRC Press  
Kayıt Yok
(Ulusal - Kitap) Gıda Coğrafyası, 2023, Editör
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Atıflar
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
Sıra Yayın Makale
(WoS)
Makale
(ESCI)
Makale
(Scopus)
Makale
(TR Dizin)
Kitap
(Uluslararası)
Kitap
(Ulusal)
Makale
(Diğer)
Toplam Atıf
1
Functional milks and dairy beverages
International Journal of Dairy Technology
94 0 0 0 0 0 94
2
Incorporation of microbial transglutaminase into non fat yogurt production
International Dairy Journal
61 0 0 0 0 0 61
3
Improving the viability of Bifidobacterium bifidum BB 12 and Lactobacillus acidophilus LA 5 in white brined cheese by microencapsulation
International Dairy Journal
51 0 0 0 0 0 51
4
Effect of Microencapsulation on Viability of Lactobacillus acidophilus LA 5 and Bifidobacterium bifidum BB 12 During Kasar Cheese Ripening
International Journal of Dairy Technology
24 0 0 0 0 0 24
5
Phenotyping and genetic characterization of Salmonella enterica isolates from Turkey revealing arise of different features specific to geography
International Journal of Food Microbiology
17 0 0 0 0 0 17
6
Changes of proteolysis and angiotensin I converting enzyme inhibitory activity in white brined cheese as affected by adjunct culture and ripening temperature
Journal of Dairy Research
16 0 0 0 0 0 16
7
Identification and characterisation of lactic acid bacteria isolated from traditional Urfa cheese
International Journal of Dairy Technology
12 0 0 0 0 0 12
8
Evolution of proteolysis in Urfa cheese made from ewe s milk by wild type starter culture systems
Small Ruminant Research
9 0 0 0 0 0 9
9
The effects of incorporating wild type strains of Lactococcus lactis into Turkish white brined cheese Beyaz peynir on the fatty acid and volatile content
International Journal of Dairy Technology
7 0 0 0 0 0 7
10
Effects of partial substitution of caprine for ovine milk on the volatile compounds of fresh and mature Urfa cheeses
Small Ruminant Research
7 0 0 0 0 0 7
11
Effect of Wild Strains Used as Starter Cultures on Free Fatty Acid Profile of Urfa Cheese
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
5 0 0 0 0 0 5
12
The effects of lipase encapsulating carriers on the accelerated ripening of Kashar cheese
International Journal of Dairy Technology
3 0 0 0 0 0 5
13
Effects of Wild Type Starter Culture Artisanal Strains on Volatile Profile of Urfa Cheese Made from Ewe Milk
International Journal of Food Properties
3 0 0 0 0 0 3
14
Proteolytic properties of Turkish white brined cheese Beyaz peynir made by using wild type Lactococcal strains
International Journal of Dairy Technology
2 0 0 0 0 0 2
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
-
2021 - 2022 2
-
2021 - 2022 3
-
2022 1
Karabük Üniversitesi
2008 - 2023 3
Hamdi Barbaros Özer
Ankara Üniversitesi
2007 - 2016 15
Ali Adnan Hayaloğlu
İnönü Üniversitesi
2007 - 2014 9
Ahmet Ferit Atasoy
Harran Üniversitesi
2012 - 2019 7
Bora Durul
-
2013 - 2017 4
Ece Bulut
-
2013 - 2017 4
Emre Akmanoğlu
-
2021 4
Nefise Akçelik
Ankara Üniversitesi
2011 - 2016 3
Mustafa Akçelik
Ankara Üniversitesi
2011 - 2016 3
Yeşim Soyer
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
2013 - 2017 3
Mehmet Atakay
-
2021 - 2022 3
Mutlu Buket Akın
Harran Üniversitesi
2008 - 2012 3
Hüseyin Türkoğlu
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
2012 - 2014 3
Musa Serdar Akın
Harran Üniversitesi
2008 - 2012 3
Bekir Salih
-
2021 - 2022 3
Barbaros Özer
-
2004 - 2012 3
Hüseyin Fatih Zararsız
-
2021 3
Mutlu AKIN
-
2008 - 2014 3
Serdar AKIN
-
2008 - 2014 3
Sinem Acar
-
2013 - 2017 3
Ebru Şenel
Ankara Üniversitesi
2009 - 2011 2
Osman Yaşar Tel
Harran Üniversitesi
2013 - 2017 2
Okan Levent
İnönü Üniversitesi
2013 - 2014 2
Fadile Yıldız Zeyrek
Harran Üniversitesi
2013 - 2017 2
Mürşide Dilek Avşaroğlu Erkan
Ahi Evran Üniversitesi
2013 - 2017 2
Metin Atamer
Ankara Üniversitesi
2007 - 2009 2
Habibe Özçelik
-
2021 2
Sena Damar
-
2021 - 2022 2
Leyla Eren Karahan
Batman Üniversitesi
2012 1
Adnan HAYOĞLU
-
2012 1
Ali Hayatu
-
2022 1
AND Y SOYER
-
2014 1
BULUT. E
-
2014 1
Buse Aklar
-
2022 1
D
-
2014 1
Dilek Avsaroglu
-
2014 1
DİLSİZ
-
2014 1
DURUL. B
-
2014 1
Erdem ŞİMŞEK
-
2011 1
Fadile Yildiz Zeyrek
-
2014 1
FY
-
2014 1
Hüseyin Türkoğlu
-
2004 1
I
-
2014 1
Ilhan Uner
-
2014 1
İlhan Uner
-
2017 1
İlhan Üner
-
2013 1
KUR
-
2014 1
Kuşcu Hakan
-
2014 1
M Kur
-
2013 1
MAVSAROGLU
-
2014 1
Medet ABBASOĞLU
-
2014 1
Mehmet Kur
-
2017 1
Mehmet Şükrü Karakuş
-
2019 1
Murat KARAAĞAÇ
-
2011 1
N
-
2014 1
Nihat Dilsiz
-
2013 1
O Y
-
2014 1
Oztekin Sebnem
-
2007 1
Pelin Dölek
-
2010 1
Sahingil Didem
-
2014 1
Simsek Osman
-
2014 1
Sinem Yavaş Acar
-
2013 1
TEL
-
2014 1
UNER
-
2014 1
Uzun Yakup Salıh
-
2008 1
Yasar Osman Tel
-
2014 1
YAVAS. S
-
2014 1
Yesim Soyer
-
2014 1
ZEYREK
-
2014 1
Zuhal KIRMACI
-
2014 1
2023 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
327.
49564 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
253.
24209 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
91.
1497 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 49564
YÖKSİS Temel Alan Mühendislik Temel Alanı 24209
YÖKSİS Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği 1497
Anahtar Kelimeler Süt Teknolojisi, Gıda Bilimi, Gıda Mikrobiyolojisi
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Ağırlıklı Puan 0 100 50 5 15 0 74 22 40
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - 538 . 659 . 658 . 634 . - 580 . 633 . 327 .
Sıra (Temel Alan İçinde) - 373 . 477 . 486 . 481 . - 440 . 504 . 253 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - 139 . 214 . 198 . 208 . - 177 . 228 . 91 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - 36 . 61 . 68 . 69 . - 48 . 74 . 29 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - 67 . 110 . 107 . 106 . - 97 . 125 . 46 .
Sıra (Anahtar Kelime (3)) - 38 . 75 . 79 . 90 . - 66 . 88 . 31 .
Toplam Yayın 0 3 2 1 1 0 8 3 1
Toplam Makale 0 2 1 0 1 0 4 1 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 0 1
Toplam Bildiri 0 1 1 1 0 0 4 2 0
Makale (SCI) 0 2 1 0 0 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 1 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 1 0 4 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 1
Bildiri (Uluslararası) 0 0 0 1 0 0 1 1 0
Bildiri (Ulusal) 0 1 1 0 0 0 3 1 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri