Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Harran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2005, 2010 |
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, 1998, 2002 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Harran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2002, 2005 |
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Harran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), 2005, 2010 |
Yüksek Lisans, Türkiye, Harran Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 2002, 2005 |
Lisans, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, 1998, 2002 |
İngilizce, ÜDS, 81, Güz, 2010 |
Kayıt Yok |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Süt Teknolojisi |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Bilimi |
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Mikrobiyolojisi |
2018-, Doçent, Tam Zamanlı, Karabük Üniversitesi, Safranbolu Turizm Fakültesi, Gıda Bilimleri ve Mühendisliği, Türkiye |
2017-, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Karabük Üniversitesi, Safranbolu Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye |
2013-2017, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Karabük Üniversitesi, Sağlık Yüksekokulu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Türkiye |
2011-2013, Yardımcı Doçent, Tam Zamanlı, Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye |
2002-2011, Araştırma Görevlisi, Tam Zamanlı, Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye |
2022-, Dekan, Karabük Üniversitesi, Türkiye |
2020-, Anabilim Dalı Başkanı, Karabük Üniversitesi, Türkiye |
2020-, Bölüm Başkanı, Karabük Üniversitesi, Türkiye |
2015-, Myo/Yüksekokul Müdürü, Karabük Üniversitesi, Türkiye |
2014-2017, Bölüm Başkanı, Karabük Üniversitesi, Türkiye |
Nurdan Özmen, Yüksek Lisans, Gastronomi turizmi ürünlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi: Safranbolu üzerine bir araştırma, Karabük Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2023, (Asıl Danışman) |
Hüseyin Fatih Zararsız, Yüksek Lisans, Safranbolu Gastronomisinde Safranın Yeri ve Önemi, Karabük Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
Emre Akmanoğlu, Yüksek Lisans, Gastronomi Alanında Aktif Rol Alan Bireylerin Hücresel Tarım Hakkındaki Bilgi Düzeylerinin Değerlend, Karabük Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
Furkan Serdar Köklü, Yüksek Lisans, GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA VEGAN/ VEJETARYEN MUTFAK İNCELEMESİ: GİRESUN İLİ ÖRNEĞİ, Karabük Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
Nadire Nur Polat, Yüksek Lisans, Sosyal Medyanın Gastronomi Biliminin Yayılmasındaki Etkisinin Z Kuşağı ve Baby Boomer Kuşağını Karşı, Karabük Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2022, (Asıl Danışman) |
Ayşe Nur Uslu, Yüksek Lisans, Nogay Türklerinin yemek kültürü üzerine bir araştırma: Konya örneği, Karabük Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı, 2021, (Asıl Danışman) |
Habibe Özçelik, Yüksek Lisans, KOBİ nitelikli yiyecek ve içecek işletmelerinde gıda güvenliği bilgisinin tekrar ziyaret etme niyeti, Karabük Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı, 2020, (Asıl Danışman) |
2022-2023, Gıda Katkı Maddeleri, Yüksek Lisans |
2022-2023, Artizan Peynirler, Yüksek Lisans |
2022-2023, Sağlık Turizm, Ön Lisans |
2022-2023, Gıdalarda Duyusal Analiz, Lisans |
2022-2023, Gıda Bilimi ve Teknoloji, Lisans |
2021-2022, Gıda Bilimi ve Teknoloji, Yüksek Lisans |
2021-2022, Gıda Hijyeni ve Güvenliği, Lisans |
2021-2022, Yaşlı Beslenmesi, Ön Lisans |
2021-2022, Gıda Güvenliği, Lisans |
2021-2022, Gıda Bilimi ve Teknoloji, Lisans |
2021-2022, Gıdalarda Duyusal Analiz, Lisans |
2021-2022, Sağlık Turizm, Ön Lisans |
2021-2022, Artizan Peynirler, Yüksek Lisans |
2021-2022, Garde Manger, Lisans |
2020-2021, Gıdalarda Duyusal Analiz, Lisans |
2020-2021, Gıda Bilimi ve Teknoloji, Lisans |
2020-2021, Yaşlı Beslenmesi, Ön Lisans |
2020-2021, Gastronomide Yeni Trendler, Lisans |
2020-2021, Gıda Hijyeni ve Güvenliği, Lisans |
2020-2021, Gıda Katkı Maddeleri, Yüksek Lisans |
2020-2021, Artizan Peynirler, Yüksek Lisans |
2020-2021, Duyusal Analiz Bilimi ve Duyusal Analiz Yöntemleri, Yüksek Lisans |
2020-2021, Nutrition in Different Cultures, Lisans |
2020-2021, Food Safety and Hygiene, Lisans |
2019-2020, Yüksek Lisans Uzmanlık Alanı, Yüksek Lisans |
2019-2020, Turizm İngilizcesi VII, Lisans |
2019-2020, Turizm İngilizcesi I, Lisans |
2019-2020, Yiyecek Politakası ve Yiyecek Sİstemleri, Yüksek Lisans |
2019-2020, Gıdalarda Duyusal Analiz, Lisans |
2019-2020, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Lisans |
2019-2020, Değerler Eğitimi, Lisans |
2019-2020, Bitkisel Ürünlere Giriş, Ön Lisans |
2019-2020, Yüksek Lisans Tez Çalışması, Yüksek Lisans |
2018-2019, Yüksek Lisans Seminer, Yüksek Lisans |
2018-2019, Turizm İngilizcesi VII, Lisans |
2018-2019, Yönlendirilmiş Çalışma, Ön Lisans |
2018-2019, Yüksek Lisans Tez Çalışması, Yüksek Lisans |
2018-2019, Gıda Hijyeni ve Güvenliği, Lisans |
2018-2019, Yiyecek Bilimi ve Beslenme, Lisans |
2018-2019, Turizm İngilizcesi VI, Lisans |
2018-2019, Gıda Güvenliği, Lisans |
2018-2019, Turizm İngilizcesi VIII, Lisans |
2018-2019, Değerler Eğitimi, Lisans |
2018-2019, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Lisans |
2018-2019, Turizm İngilizcesi V, Lisans |
2017-2018, Gıda Güvenliği, Lisans |
2017-2018, Turizm İngilizcesi VI, Lisans |
2017-2018, Yiyecek Bilimi ve Beslenme, Lisans |
2017-2018, Mesleki Yabancı Dil II, Lisans |
2017-2018, Değerler Eğitimi, Lisans |
2017-2018, Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Ön Lisans |
2017-2018, Yönlendirilmiş Çalışma, Ön Lisans |
2017-2018, Mesleki Yabancı Dil, Lisans |
2016-2017, Değerler Eğitimi, Lisans |
2016-2017, Anne ve Çocuk Beslenmesi, Lisans |
2016-2017, Mesleki İngilizce, Lisans |
2016-2017, BESLENME, Lisans |
2015-2016, BESLENMEYE GİRİŞ, Lisans |
2015-2016, BESLENME, Lisans |
2015-2016, MİKROBİYOLOJİ VE PARAZİTOLOJİ, Lisans |
2014-2015, Mikrobiyoloji ve Parazitoloji, Lisans |
2014-2015, BESLENMEYE GİRİŞ, Lisans |
2014-2015, ANNE VE ÇOÇUK BESLENMESİ, Lisans |
2014-2015, Beslenme, Lisans |
2014-2015, BESLENME, Lisans |
2013-2014, Beslenme, Lisans |
2013-2014, Beslenmeye Giriş, Lisans |
2013-2014, Yaşlı Beslenmesi, Lisans |
2013-2014, Yaşlı Beslenmesi, Lisans |
2013-2014, Anne ve Çoçuk Beslenmesi, Lisans |
2012-2013, Beslenme, Lisans |
2012-2013, Beslenmeye Giriş, Lisans |
2011-2012, TEMEL BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ, Lisans |
2011-2012, GIDA MEVZUATI VE KALİTE KONTROL, Lisans |
2011-2012, DİYET VE FONKSİYONEL GIDALAR, Lisans |
2011-2012, ARGE, Lisans |
2011-2012, GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE İSTATİSTİKSEL UYGULAMALAR, Yüksek Lisans |
2011-2012, SÜT ESASLI ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ, Yüksek Lisans |
2011-2012, ISI UYGULAMASI ALTERNATİF TEKNOLOJİLER, Yüksek Lisans |
2010-2011, PEYNİR ALTI SUYU TEKNOLOJİSİ, Yüksek Lisans |
2010-2011, PEYNİR KUSURLARI VE ÖNLEME YOLLARI, Yüksek Lisans |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Uslu, A.N., Kırmacı, H.A., Yumuk, Y. (2022) "Nogay Türklerinin Özel Günlerdeki Yeme İçme Alışkanlıkları", Journal of humanities and tourism research (Online), 12 (3) DOI ![]() |
Kırmacı, H.A., Özçelik, H. (2021) "TÜKETİCİLERİN GIDA GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ BİLGİ DÜZEYLERİ VE TUTUMLARI (ANKARA İLİ ÖRNEĞİ)", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (2) pp. 258-273 Link ![]() |
Uslu, A.N., Kırmacı, H.A. (2021) "Gastronomi Turizmi Çerçevesinde Nogay Yemek Kültürünün ve Yemeklerinin İncelenmesi: Konya Örneği", ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI TÜRK TURİZM ARAŞTIRMA DERGİSİ, (0) ![]() |
Kırmacı, H.A., Akmanoğlu, E. (2021) "Hücresel Tarım ve Hücre Bazlı Gıdaların Kullanımı", UNIKA Journal of Health Sciences, 1 (3) pp. 190-200 DOI ![]() |
Kırmacı, H.A., Özçelik, H. (2021) "KOBİ Nitelikli Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Gıda Güvenliği Bilgisinin Tekrar Ziyaret Etme Niyetine Etkisi", Journal of humanities and tourism research (Online), 11 (2) pp. 290-303 [TR Dizin] DOI ![]() |
Karakuş, M.Ş., Kırmacı, H.A., Atasoy, A.F. (2019) "Stevia Özü İlavesinin Çilek Aromalı Acidophilus-Bifidus Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkileri", Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 4 (2) ![]() |
Acar, S., Bulut, E., Durul, B., Uner, İ., Kur, M., Erkan, M.D.A., Kırmacı, H.A., Tel, O.Y., Zeyrek, F.Y., Soyer, Y. (2017) "Phenotyping and genetic characterization of Salmonella enterica isolates from Turkey revealing arise of different features specific to geography", International Journal of Food Microbiology, 241 (0) pp. 98-107 [SCI] Link DOI ![]() |
Kırmacı, H.A., Özer, H.B., Akçelik, M., Akçelik, N. (2016) "Identification and characterisation of lactic acid bacteria isolated from traditional Urfa cheese", International Journal of Dairy Technology, 69 (2) pp. 301-307 [SCI] Link DOI ![]() |
Kırmacı, H.A. (2016) "Effect of Wild Strains Used as Starter Cultures on Free Fatty Acid Profile of Urfa Cheese", Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, 66 (4) pp. 303-310 [SCI Expanded] Link DOI ![]() |
Kırmacı, H.A., Hakan, K., Atasoy, A.F. (2014) "Farklı Oranlarda Prebiyotik Lif İçeren Stevia Özü İlavesinin Probiyotik Dondurmanın Kalite Özellikleri Etkisi", Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi, 18 (3) pp. 48-59 [TR Dizin] ![]() |
Kırmacı, H.A., Hayaloğlu, A.A., Özer, H.B., Atasoy, A.F., Türkoğlu, H. (2014) "Evolution of proteolysis in Urfa cheese made from ewe s milk by wild type starter culture systems", Small Ruminant Research, 119 (1) pp. 120-129 [SCI Expanded] Link DOI ![]() |
Kırmacı, H.A., Hayaloğlu, A.A., Özer, H.B., Atasoy, A.F., Levent, O. (2014) "Effects of Wild Type Starter Culture Artisanal Strains on Volatile Profile of Urfa Cheese Made from Ewe Milk", International Journal of Food Properties, 18 (9) pp. 1915-1929 [SCI] Link DOI ![]() |
Didem, S., Hayaloğlu, A.A., Kırmacı, H.A., Özer, H.B., Osman, S. (2014) "Changes of proteolysis and angiotensin I converting enzyme inhibitory activity in white brined cheese as affected by adjunct culture and ripening temperature", Journal of Dairy Research, 81 (4) pp. 394-402 [SCI] Link DOI ![]() |
Atasoy, A.F., Hayaloğlu, A.A., Kırmacı, H.A., Levent, O., Türkoğlu, H. (2013) "Effects of partial substitution of caprine for ovine milk on the volatile compounds of fresh and mature Urfa cheeses", Small Ruminant Research, 115 (1) pp. 113-123 [SCI Expanded] Link DOI ![]() |
Akın, M.S., Akın, M.B., Kırmacı, H.A., Atasoy, A.F., Türkoğlu, H. (2012) "The effects of lipase encapsulating carriers on the accelerated ripening of Kashar cheese", International Journal of Dairy Technology, 65 (2) pp. 243-249 [SCI] Link DOI ![]() |
Akın, M.B., Akın, M.S., Atasoy, A.F., Kırmacı, H.A., Karahan, L.E. (2012) "Accelerated Kashar Cheese Ripening With Encapsulated Lipase And Protease Enzymes", ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 24 (4) pp. 358-363 [SCI Expanded] ![]() |
Kırmacı, H.A., Hayaloğlu, A.A., Özer, H.B., Akçelik, M., Akçelik, N. (2011) "Proteolytic properties of Turkish white brined cheese Beyaz peynir made by using wild type Lactococcal strains", International Journal of Dairy Technology, 64 (3) pp. 394-401 [SCI] Link DOI ![]() |
Özer, H.B., Kırmacı, H.A., Hayaloğlu, A.A., Akçelik, M., Akçelik, N. (2011) "The effects of incorporating wild type strains of Lactococcus lactis into Turkish white brined cheese Beyaz peynir on the fatty acid and volatile content", International Journal of Dairy Technology, 64 (4) pp. 494-501 [SCI] Link DOI ![]() |
Özer, H.B., Kırmacı, H.A. (2010) "Functional milks and dairy beverages", International Journal of Dairy Technology, 63 (1) pp. 1-15 [SCI] Link DOI ![]() |
ÖZER, B., KIRMACI, H.A. (2009) "Development of proteolysis in white brined cheese role of microencapsulated Lactobacillus acidophilus LA 5 and Bifidobacterium bifidum BB 12 used as adjunct cultures", MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL, 64 (3) pp. 295-299 ![]() |
Özer, H.B., Kırmacı, H.A., Şenel, E., Hayaloğlu, A.A., Atamer, M. (2009) "Improving the viability of Bifidobacterium bifidum BB 12 and Lactobacillus acidophilus LA 5 in white brined cheese by microencapsulation", International Dairy Journal, 19 (1) pp. 22-29 [SCI] Link DOI ![]() |
Özer, H.B., Kırmacı, H.A., Salıh, U.Y. (2008) "Effect of Microencapsulation on Viability of Lactobacillus acidophilus LA 5 and Bifidobacterium bifidum BB 12 During Kasar Cheese Ripening", International Journal of Dairy Technology, 61 (3) pp. 237-244 [SCI] Link DOI ![]() |
Özer, H.B., Kırmacı, H.A., Hayaloğlu, A.A., Atamer, M., Sebnem, O. (2007) "Incorporation of microbial transglutaminase into non fat yogurt production", International Dairy Journal, 17 (3) pp. 199-207 [SCI] Link DOI ![]() |
Damar, S., Kayılı, H.M., Atakay, M., Kırmacı, H.A., Salih, B. (2022) "KEFİR ÜRETİMİ VE DEPOLAMASI SÜREÇLERİNDE SÜT PROTEOMUNDAKİ DEĞİŞİMLERİN KÜTLE SPEKTROMETRESİ TEMELLİ-OMİK YAKLAŞIMLAR KULLANILARAK BELİRLENMESİ", 10. Ulusal Analitik Kimya Kongresi , Muğla, Türkiye, (Ekim 2022) ![]() |
Aklar, B., Hayatu, A., Kayılı, H.M., Atakay, M., Kırmacı, H.A., Salih, B. (2022) "INVESTIGATION OF CHANGES IN THE N-GLYCAN PROFILES OF MILK GLYCOPROTEINS IN FERMENTATION AND STORAGE PROCESSES OF KEFIR", 4. INTERNATIONAL CONGRESS ON LIFE, SOCIAL, AND HEALTH SCIENCES IN A CHANGING WORLD , (Ağustos 2022) ![]() |
Damar, S., Kayılı, H.M., Atakay, M., Kırmacı, H.A., Salih, B. (2021) "Determination of Changes in the Proteomic Profiles of Milk in Fermentation and Storage Processes of Kefir by Mass Spectrometry-based Omic-Strategies", INTERNATIONAL EURASIAN CONFERENCE ON BIOLOGICAL AND CHEMICAL SCIENCES (EurasianBioChem 2021) , Türkiye, (Kasım 2021) ![]() |
Kırmacı, H.A., Akmanoğlu, E., Zararsız, H.F. (2021) "GASTRONOMİK BİR ÜRÜN OLARAK SİNOP MANTISI'NIN ÇEVRİM İÇİ TURİST DENEYİMLERİNİN İNCELENMESİ", Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu , Sinop, Türkiye, (Ekim 2021) ![]() |
Kırmacı, H.A., Akmanoğlu, E., Zararsız, H.F. (2021) "SİNOP İLİNİN GASTRONOMİ TURİZM POTANSİYELİNİ SWOT ANALİZİ YÖNTEMİYLE İNCELENMESİ", Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu , Sinop, Türkiye, (Ekim 2021) ![]() |
Kırmacı, H.A., Zararsız, H.F., Akmanoğlu, E. (2021) "SİNOP İLİNDEKİ RESTORANLARIN SOSYAL MEDYADAKİ İMAJI", Sinop Kültür ve Turizm Sempozyumu , Sinop, Türkiye, (Ekim 2021) ![]() |
Kırmacı, Z., Kırmacı, H.A. (2018) "Production of artisanal brine white cheese in Bolu province", The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” , Girne, Kktc, (Nisan 2018) ![]() |
Acar, S., Bulut, E., Durul, B., Uner, I., Avsaroglu, D., Kirmaci, H.A., Tel, Y.O., Zeyrek, F.Y., Soyer, Y. (2014) "Antimicrobial Genotyping of Salmonella Isolates with a Comparison of Serotype and Source Food Animal and Human Distribution", International Association for Food Protection , İndiapolis, Hindistan, (Ağustos 2014) ![]() |
AKIN, S., AKIN, M., KIRMACI, Z., KIRMACI, H.A., ABBASOĞLU, M. (2014) "Siverek te Üretilen Taze ve Olgunlaştırılmış Siverek Peynirlerinin Yapılışı ve Kimyasal Bileşiminlerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma", Geleneksel Gıdalar Sempozyumu , (pp. 1), Van, Türkiye, (Eylül 2014) ![]() |
B, D., S, Y., E, B., UNER, , I, , KUR, , MAVSAROGLU, , D, , KIRMACI, H.A., TEL, , Y, O., ZEYREK, , FY, , DİLSİZ, , N, , SOYER, A.Y. (2014) "Molecular Characterization of Salmonella isolates collected from different sources in Turkey", 113th Annual Meeting of the American Society of Microbiology , Denver,Colorado, Amerika Birleşik Devletleri, (Mayıs 2014) ![]() |
Durul, B., Bulut, E., Acar, S.Y., Kırmacı, H.A., Soyer, Y. (2013) "Multiple Salmonella Serovars Collected From Street Foods In Turkey Represent Same Allelic Profiles", 4th ASM Conferance on Salmonella: The Bacterium, the Host and the Enviroment , Boston,Massachusetts, Amerika Birleşik Devletleri, (Ekim 2013) ![]() |
Acar, S., Durul, B., Bulut, E., Üner, İ., Kur, M., Erkan, M.D.A., Kırmacı, H.A., Tel, O.Y., Zeyrek, F.Y., Dilsiz, N., Soyer, Y. (2013) "Various Antimicrobial Susceptibility Profiles Obtained From Salmonella from farm field to fork in Turkkey", 4th ASM Conferance on Salmonella: The Bacterium, the Host and the Enviroment , Boston,Massachusetts, Amerika Birleşik Devletleri, (Ekim 2013) ![]() |
KIRMACI, H.A., ÖZER, B., HAYOĞLU, A. (2012) "Geleneksel Urfa Peynirinden İzole Edilen Laktokokların Starter Kültür Olarak Kullanılması", Türkiye 11. Gıda Kongresi , (pp. 303), Hatay, Türkiye, (Ekim 2012) ![]() |
KIRMACI, H.A., ŞİMŞEK, E., KARAAĞAÇ, M. (2011) "Şanlıurfa Yöresinde Satışa Sunulan Geleneksel Yoğurtların Bazı Fiziksel Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri", 7. Gıda Mühendisliği Kongresi , (pp. 260), Ankara, Türkiye, (Kasım 2011) ![]() |
Özer, H.B., Hayaloğlu, A.A., Kırmacı, H.A. (2010) "Probiotic white-brined cheese: effectiveness ofmicroencapsulation", XI. Egyptian Conference on Dairy Science and Technology , (Kasım 2010) ![]() |
Dölek, P., AKIN, M., AKIN, S., KIRMACI, H.A. (2010) "Geleneksel Olarak Üretilen Adıyaman Peynirli Helva", The 1st International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus. , (pp. 300-301), Tekirdağ, Türkiye, (Nisan 2010) ![]() |
AKIN, S., AKIN, M., KIRMACI, H.A. (2008) "Farklı Oranlarda İnülin ve Maltrin İlavesinin Probiyotik Yoğurt Dondurmalarının Yoğurt ve Probiyotik Bakteri Sayılarına Etkileri", Türkiye 10. Gıda Kongresi , (pp. 691-694), Erzurum, Türkiye, (Mayıs 2008) ![]() |
Akın, M.S., Kırmacı, Z., Kırmacı, H.A., Akın, M.B. (2008) "Investigation of Fat Replacers in the Use of White Pickled Cheese Produced from Sheep Milk", 5th IDF Symposium on Cheese Ripening , (pp. 190), Bern, İsviçre, (Mart 2008) ![]() |
Kırmacı, H.A., Özer, B., Türkoğlu, H. (2004) "Effect of Enzymatic Cross Linking of Proteins on Textural Properties of Non Fat Yoghurt", International Dairy Symposium , (pp. 37-40), Isparta, Türkiye, (Mayıs 2004) ![]() |
Kayıt Yok |
Kırmacı, H.A., Kırmacı, Z. (2023) "Süt ve Süt Ürünleri", Kitap: Gıda Coğrafyası, Ankara/Türkiye : Detay Yayıncılık ![]() |
Özer, H.B., Kırmacı, H.A. (2014) "Fermented Milks", Kitap: Encyclopedia of Food Microbiology, : Elsevier Ltd, Academic Press ![]() |
Şenel, E., Kırmacı, H.A., Özer, H.B. (2011) "Isıl İşlem", Kitap: Peynir Biliminin Temelleri, Ankara/Türkiye : SİDAS ![]() |
Özer, H.B., Kırmacı, H.A. (2011) "Technological and Health Aspects of Probiotic Cheese.", Kitap: Cheeses Types Nutrition and Consumption, : Nova Science Publishers ![]() |
Özer, H.B., Kırmacı, H.A. (2009) "Quality Attributes of Yoghurt and Functional Dairy Products.", Kitap: Yogurt and Functional Yogurt Beverages, : CRC Press ![]() |
Kayıt Yok |
(Ulusal - Kitap) Gıda Coğrafyası, 2023, Editör |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Sıra | Yayın | Makale (WoS) |
Makale (ESCI) |
Makale (Scopus) |
Makale (TR Dizin) |
Kitap (Uluslararası) |
Kitap (Ulusal) |
Makale (Diğer) |
Toplam Atıf |
1 |
Functional milks and dairy beverages
International Journal of Dairy Technology
|
94 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 94 | |
2 |
Incorporation of microbial transglutaminase into non fat yogurt production
International Dairy Journal
|
61 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 61 | |
3 |
Improving the viability of Bifidobacterium bifidum BB 12 and Lactobacillus acidophilus LA 5 in white brined cheese by microencapsulation
International Dairy Journal
|
51 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 51 | |
4 |
Effect of Microencapsulation on Viability of Lactobacillus acidophilus LA 5 and Bifidobacterium bifidum BB 12 During Kasar Cheese Ripening
International Journal of Dairy Technology
|
24 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 24 | |
5 |
Phenotyping and genetic characterization of Salmonella enterica isolates from Turkey revealing arise of different features specific to geography
International Journal of Food Microbiology
|
17 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 17 | |
6 |
Changes of proteolysis and angiotensin I converting enzyme inhibitory activity in white brined cheese as affected by adjunct culture and ripening temperature
Journal of Dairy Research
|
16 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 16 | |
7 |
Identification and characterisation of lactic acid bacteria isolated from traditional Urfa cheese
International Journal of Dairy Technology
|
12 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 12 | |
8 |
Evolution of proteolysis in Urfa cheese made from ewe s milk by wild type starter culture systems
Small Ruminant Research
|
9 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 9 | |
9 |
The effects of incorporating wild type strains of Lactococcus lactis into Turkish white brined cheese Beyaz peynir on the fatty acid and volatile content
International Journal of Dairy Technology
|
7 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 7 | |
10 |
Effects of partial substitution of caprine for ovine milk on the volatile compounds of fresh and mature Urfa cheeses
Small Ruminant Research
|
7 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 7 | |
11 |
Effect of Wild Strains Used as Starter Cultures on Free Fatty Acid Profile of Urfa Cheese
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
|
5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 5 | |
12 |
The effects of lipase encapsulating carriers on the accelerated ripening of Kashar cheese
International Journal of Dairy Technology
|
3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 5 | |
13 |
Effects of Wild Type Starter Culture Artisanal Strains on Volatile Profile of Urfa Cheese Made from Ewe Milk
International Journal of Food Properties
|
3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | |
14 |
Proteolytic properties of Turkish white brined cheese Beyaz peynir made by using wild type Lactococcal strains
International Journal of Dairy Technology
|
2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Kayıt Yok |
Birlikte çalışılan kişi | Aktif Dönem | Çalışma Sayısı |
![]()
-
|
2021 - 2022 | 2 |
![]()
-
|
2021 - 2022 | 3 |
![]()
-
|
2022 | 1 |
![]() ![]() |
2008 - 2023 | 3 |
![]()
Hamdi Barbaros Özer
![]() |
2007 - 2016 | 15 |
![]()
Ali Adnan Hayaloğlu
![]() |
2007 - 2014 | 9 |
![]()
Ahmet Ferit Atasoy
![]() |
2012 - 2019 | 7 |
![]()
Bora Durul
-
|
2013 - 2017 | 4 |
![]()
Ece Bulut
-
|
2013 - 2017 | 4 |
![]()
Emre Akmanoğlu
-
|
2021 | 4 |
![]()
Nefise Akçelik
![]() |
2011 - 2016 | 3 |
![]()
Mustafa Akçelik
![]() |
2011 - 2016 | 3 |
![]()
Yeşim Soyer
![]() |
2013 - 2017 | 3 |
![]()
Mehmet Atakay
-
|
2021 - 2022 | 3 |
![]()
Mutlu Buket Akın
![]() |
2008 - 2012 | 3 |
![]()
Hüseyin Türkoğlu
![]() |
2012 - 2014 | 3 |
![]()
Musa Serdar Akın
![]() |
2008 - 2012 | 3 |
![]()
Bekir Salih
-
|
2021 - 2022 | 3 |
![]()
Barbaros Özer
-
|
2004 - 2012 | 3 |
![]()
Hüseyin Fatih Zararsız
-
|
2021 | 3 |
![]()
Mutlu AKIN
-
|
2008 - 2014 | 3 |
![]()
Serdar AKIN
-
|
2008 - 2014 | 3 |
![]()
Sinem Acar
-
|
2013 - 2017 | 3 |
![]()
Ebru Şenel
![]() |
2009 - 2011 | 2 |
![]()
Osman Yaşar Tel
![]() |
2013 - 2017 | 2 |
![]()
Okan Levent
![]() |
2013 - 2014 | 2 |
![]()
Fadile Yıldız Zeyrek
![]() |
2013 - 2017 | 2 |
![]()
Mürşide Dilek Avşaroğlu Erkan
![]() |
2013 - 2017 | 2 |
![]()
Metin Atamer
![]() |
2007 - 2009 | 2 |
![]()
Habibe Özçelik
-
|
2021 | 2 |
![]()
Sena Damar
-
|
2021 - 2022 | 2 |
![]()
Leyla Eren Karahan
![]() |
2012 | 1 |
![]()
Adnan HAYOĞLU
-
|
2012 | 1 |
![]()
Ali Hayatu
-
|
2022 | 1 |
![]()
AND Y SOYER
-
|
2014 | 1 |
![]()
BULUT. E
-
|
2014 | 1 |
![]()
Buse Aklar
-
|
2022 | 1 |
![]()
D
-
|
2014 | 1 |
![]()
Dilek Avsaroglu
-
|
2014 | 1 |
![]()
DİLSİZ
-
|
2014 | 1 |
![]()
DURUL. B
-
|
2014 | 1 |
![]()
Erdem ŞİMŞEK
-
|
2011 | 1 |
![]()
Fadile Yildiz Zeyrek
-
|
2014 | 1 |
![]()
FY
-
|
2014 | 1 |
![]()
Hüseyin Türkoğlu
-
|
2004 | 1 |
![]()
I
-
|
2014 | 1 |
![]()
Ilhan Uner
-
|
2014 | 1 |
![]()
İlhan Uner
-
|
2017 | 1 |
![]()
İlhan Üner
-
|
2013 | 1 |
![]()
KUR
-
|
2014 | 1 |
![]()
Kuşcu Hakan
-
|
2014 | 1 |
![]()
M Kur
-
|
2013 | 1 |
![]()
MAVSAROGLU
-
|
2014 | 1 |
![]()
Medet ABBASOĞLU
-
|
2014 | 1 |
![]()
Mehmet Kur
-
|
2017 | 1 |
![]()
Mehmet Şükrü Karakuş
-
|
2019 | 1 |
![]()
Murat KARAAĞAÇ
-
|
2011 | 1 |
![]()
N
-
|
2014 | 1 |
![]()
Nihat Dilsiz
-
|
2013 | 1 |
![]()
O Y
-
|
2014 | 1 |
![]()
Oztekin Sebnem
-
|
2007 | 1 |
![]()
Pelin Dölek
-
|
2010 | 1 |
![]()
Sahingil Didem
-
|
2014 | 1 |
![]()
Simsek Osman
-
|
2014 | 1 |
![]()
Sinem Yavaş Acar
-
|
2013 | 1 |
![]()
TEL
-
|
2014 | 1 |
![]()
UNER
-
|
2014 | 1 |
![]()
Uzun Yakup Salıh
-
|
2008 | 1 |
![]()
Yasar Osman Tel
-
|
2014 | 1 |
![]()
YAVAS. S
-
|
2014 | 1 |
![]()
Yesim Soyer
-
|
2014 | 1 |
![]()
ZEYREK
-
|
2014 | 1 |
![]()
Zuhal KIRMACI
-
|
2014 | 1 |
Alan Adı | Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı | |
TÜBİTAK Araştırma Alanı | Fen ve Mühendislik | 49564 |
YÖKSİS Temel Alan | Mühendislik Temel Alanı | 24209 |
YÖKSİS Bilim Alanı | Gıda Bilimleri ve Mühendisliği | 1497 |
Anahtar Kelimeler | Süt Teknolojisi, Gıda Bilimi, Gıda Mikrobiyolojisi |
Performans Kriteri | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023 |
Ağırlıklı Puan | 0 | 100 | 50 | 5 | 15 | 0 | 74 | 22 | 40 |
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) | - | 538 . | 659 . | 658 . | 634 . | - | 580 . | 633 . | 327 . |
Sıra (Temel Alan İçinde) | - | 373 . | 477 . | 486 . | 481 . | - | 440 . | 504 . | 253 . |
Sıra (Bilim Alanı İçinde) | - | 139 . | 214 . | 198 . | 208 . | - | 177 . | 228 . | 91 . |
Sıra (Anahtar Kelime (1)) | - | 36 . | 61 . | 68 . | 69 . | - | 48 . | 74 . | 29 . |
Sıra (Anahtar Kelime (2)) | - | 67 . | 110 . | 107 . | 106 . | - | 97 . | 125 . | 46 . |
Sıra (Anahtar Kelime (3)) | - | 38 . | 75 . | 79 . | 90 . | - | 66 . | 88 . | 31 . |
Toplam Yayın | 0 | 3 | 2 | 1 | 1 | 0 | 8 | 3 | 1 |
Toplam Makale | 0 | 2 | 1 | 0 | 1 | 0 | 4 | 1 | 0 |
Toplam Kitap | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
Toplam Bildiri | 0 | 1 | 1 | 1 | 0 | 0 | 4 | 2 | 0 |
Makale (SCI) | 0 | 2 | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Makale (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 |
Makale (Ulusal) | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 4 | 0 | 0 |
Kitap Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Kitap Bölümü Yazarlığı | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
Bildiri (Uluslararası) | 0 | 0 | 0 | 1 | 0 | 0 | 1 | 1 | 0 |
Bildiri (Ulusal) | 0 | 1 | 1 | 0 | 0 | 0 | 3 | 1 | 0 |