img

Dr. Öğr. Üyesi İlkay BURAN

  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Tıbbi Hizmetler ve Teknikler
  • Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Pr.

Yayınlar

Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi, 2014, 2019
Yüksek Lisans, Türkiye, Gaziantep Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, 2008, 2011
Lisans, Türkiye, Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, 2004, 2007
Yabancı Dil
Kayıt Yok
Alınan Sertifikalar/Kurslar
Kayıt Yok
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Bilimi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Mikrobiyolojisi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Süt Teknolojisi
Akademik Ünvanlar
2020-2022, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Karabük Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, Türkiye
Mesleki ve İdari Deneyim
2021-2022, Myo/Yüksekokul Müdürü, Karabük Üniversitesi, Türkiye
Yönetilen Tezler
Kayıt Yok
Verilen Dersler
2021-2022, Fonksiyonel Gıdalar, Yüksek Lisans
2021-2022, FARKLI KÜLTÜRLERDE BESLENME, Lisans
2021-2022, FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ, Yüksek Lisans
2021-2022, BESLENME İLKELERİ, Ön Lisans
2021-2022, BİTKİSEL ÜRÜNLERE GİRİŞ, Ön Lisans
2021-2022, GENEL VE TIBBİ MİKROBİYOLOJİ, Ön Lisans
2021-2022, Temel Laboratuvar Uygulamaları I, Ön Lisans
2021-2022, Temel Laboratuvar Uygulamaları II, Ön Lisans
2021-2022, GIDA AKTİVİZMİ, Yüksek Lisans
2020-2021, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon, Ön Lisans
2020-2021, Sterilizasyon İlkeleri, Ön Lisans
2020-2021, Mikrobiyoloji, Ön Lisans
Araştırma Deneyimi
Kayıt Yok
Projeler
Çözeltiden Üfleme (Solution Blowing) Yönteminde Lactarius delicious ve Kitosan/PLA ile Modifiye Edilmiş Nanofiber Kaplamanın Kaşar Peynirinde Enkapsülasyonu (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2022-2023
Fikri Mülkiyetler
Kayıt Yok
Makaleler
Buran, İ., Demirdöğen, H.C.A., Budak, Ş., Yetişemiyen, A. (2021) "Effect of milk kind on the physicochemical and sensorial properties of synbiotic kefirs containing Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium bifidum BB-11 accompanied with inulin", Food Science and Technology, (0) [SCI Expanded] DOI
Buran, İ., Demirdöğen, H.C.A., Budak, Ş., Yetişemiyen, A. (2021) "Rheological, sensorial and volatile profiles of synbiotic kefirs produced from cow and goat milk containing varied probiotics in combination with fructooligosaccharide", LWT, 148 (0) [SCI Expanded] DOI
Budak, Ş., Demirdöğen, H.C.A., Buran, İ., Yetişemiyen, A. (2019) "Effect of inulin polymerization degree on various properties of synbiotic fermented milk including Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium animalis Bb-12", Journal of Dairy Science, 102 (0) [SCI Expanded] DOI
Demirdöğen, H.C.A., Buran, İ. (2018) "THE EFFECT OF DIFFERENT SUGAR RATIO ON THE QUALITY PROPERTIES OF MILK JAM", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, (0) [TR Dizin] DOI
Bildiriler
Kayıt Yok
Kitaplar
Kayıt Yok
Kitap Bölümleri
Yılmaz, O., Yılmaz, N., Buran, İ. (2022) "GÜRÜLTÜYE BAĞLI İŞİTME KAYBI", Karabük/Türkiye : US AKADEMİ
Diğer Yayınlar
Kayıt Yok
Bilimsel Dergi Editörlükleri
Kayıt Yok
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Kayıt Yok
Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlardaki Üyelikler
Kayıt Yok
Atıflar
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
Sıra Yayın Makale
(WoS)
Makale
(ESCI)
Makale
(Scopus)
Makale
(TR Dizin)
Kitap
(Uluslararası)
Kitap
(Ulusal)
Makale
(Diğer)
Toplam Atıf
1
Effect of inulin polymerization degree on various properties of synbiotic fermented milk including Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium animalis Bb-12
Journal of Dairy Science
12 0 0 0 0 0 12
2
THE EFFECT OF DIFFERENT SUGAR RATIO ON THE QUALITY PROPERTIES OF MILK JAM
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
1 1 0 0 0 1 3
3
Rheological, sensorial and volatile profiles of synbiotic kefirs produced from cow and goat milk containing varied probiotics in combination with fructooligosaccharide
LWT
0 0 0 0 0 1 1
Ödüller
Kayıt Yok
Kongre/Sempozyum Görevleri
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Tasarımlar
Kayıt Yok
Sanatsal Etkinlikler
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
-
2022 1
-
2022 1
Havva Ceren Akal Demirdöğen
Ankara Üniversitesi
2018 - 2021 4
Şebnem Budak
Ankara Üniversitesi
2019 - 2021 3
Atila Yetişemiyen
-
2019 - 2021 3
2022 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
263.
49495 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
202.
22755 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
71.
1435 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 49495
YÖKSİS Temel Alan Mühendislik Temel Alanı 22755
YÖKSİS Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği 1435
Anahtar Kelimeler Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Bilimi, Süt Teknolojisi
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022
Ağırlıklı Puan 0 0 0 15 50 0 100 40
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - - - 624 . 582 . - 519 . 263 .
Sıra (Temel Alan İçinde) - - - 471 . 429 . - 387 . 202 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - - - 188 . 181 . - 159 . 71 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - - - 72 . 70 . - 55 . 29 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - - - 104 . 101 . - 98 . 48 .
Sıra (Anahtar Kelime (3)) - - - 68 . 60 . - 47 . 25 .
Toplam Yayın 0 0 0 1 1 0 2 1
Toplam Makale 0 0 0 1 1 0 2 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 1
Toplam Bildiri 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 1 0 2 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 1 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 1
Bildiri (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri