img

Dr. Öğr. Üyesi İlkay BURAN

  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Tıbbi Hizmetler ve Teknikler
  • Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Pr.

Genel Bilgiler

Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi, 2014, 2019
Yüksek Lisans, Türkiye, Gaziantep Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, 2008, 2011
Lisans, Türkiye, Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, 2004, 2007
Araştırma Alanları
, Gıda Bilimi, Gıda Mikrobiyolojisi, Süt Teknolojisi
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi, 2014, 2019
Yüksek Lisans, Türkiye, Gaziantep Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, 2008, 2011
Lisans, Türkiye, Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, 2004, 2007
Yabancı Dil
Kayıt Yok
Alınan Sertifikalar/Kurslar
Kayıt Yok
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Bilimi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Gıda Mikrobiyolojisi
[UAK] Mühendislik Gıda Bilimleri ve Mühendisliği Süt Teknolojisi
Akademik Unvanlar
2022-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Karabük Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
2020-2022, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Karabük Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, Türkiye
Mesleki ve İdari Deneyim
2021-2022, Myo/Yüksekokul Müdürü, Karabük Üniversitesi, Türkiye
Yönetilen Tezler
Kayıt Yok
Verilen Dersler
2022-2023, Gıda Güvenliği, Yüksek Lisans
2021-2022, Fonksiyonel Gıdalar, Yüksek Lisans
2021-2022, FARKLI KÜLTÜRLERDE BESLENME, Lisans
2021-2022, FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ, Yüksek Lisans
2021-2022, BESLENME İLKELERİ, Ön Lisans
2021-2022, BİTKİSEL ÜRÜNLERE GİRİŞ, Ön Lisans
2021-2022, GENEL VE TIBBİ MİKROBİYOLOJİ, Ön Lisans
2021-2022, Temel Laboratuvar Uygulamaları I, Ön Lisans
2021-2022, Temel Laboratuvar Uygulamaları II, Ön Lisans
2021-2022, GIDA AKTİVİZMİ, Yüksek Lisans
2020-2021, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon, Ön Lisans
2020-2021, Sterilizasyon İlkeleri, Ön Lisans
2020-2021, Mikrobiyoloji, Ön Lisans
Araştırma Deneyimi
Kayıt Yok
Projeler
Kombucha Çayı ile Zenginleştirilmiş Kefirin Mikrobiyolojik Değerlendirilmesi (Ulusal) Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç): Yürütücü , 2022
Çözeltiden Üfleme (Solution Blowing) Yönteminde Lactarius delicious ve Kitosan/PLA ile Modifiye Edilmiş Nanofiber Kaplamanın Kaşar Peynirinde Enkapsülasyonu (Ulusal) Yükseköğretim Kurumları Tarafından Destekli Bilimsel Araştırma Projesi: Yürütücü , 2022-2023
Fikri Mülkiyetler
Kayıt Yok
Makaleler
Doğan, C., Akgül, Y., Doğan, N., Buran, İ. (2022) "Non-targeted approach to detect pistachio authenticity based on digital image processing and hybrid machine learning model", Journal of Food Measurement and Characterization, (0) [SCI Expanded] Link  
Buran, İ., Demirdöğen, H.C.A., Budak, Ş., Yetişemiyen, A. (2021) "Effect of milk kind on the physicochemical and sensorial properties of synbiotic kefirs containing Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium bifidum BB-11 accompanied with inulin", Food Science and Technology, (0) [SCI Expanded] DOI   
Buran, İ., Demirdöğen, H.C.A., Budak, Ş., Yetişemiyen, A. (2021) "Rheological, sensorial and volatile profiles of synbiotic kefirs produced from cow and goat milk containing varied probiotics in combination with fructooligosaccharide", LWT, 148 (0) [SCI Expanded] DOI   
Budak, Ş., Demirdöğen, H.C.A., Buran, İ., Yetişemiyen, A. (2019) "Effect of inulin polymerization degree on various properties of synbiotic fermented milk including Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium animalis Bb-12", Journal of Dairy Science, 102 (0) [SCI Expanded] DOI   
Demirdöğen, H.C.A., Buran, İ. (2018) "THE EFFECT OF DIFFERENT SUGAR RATIO ON THE QUALITY PROPERTIES OF MILK JAM", GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, (0) [TR Dizin] DOI   
Bildiriler
Kayıt Yok
Kitaplar
Kayıt Yok
Kitap Bölümleri
Yılmaz, O., Yılmaz, N., Buran, İ. (2022) "GÜRÜLTÜYE BAĞLI İŞİTME KAYBI", Karabük/Türkiye : US AKADEMİ  
Bütünöz, B., Buran, İ. (2022) "SAĞLIK BİLİMLERİNDE GÜNCEL TARTIŞMALAR 2", : PLATANUS PUBLİSHİNG  
Balta, T., Buran, İ. (2022) "Sağlık Bilimleri Alanında Yeni Trendler II", : PLATANUS PUBLİSHİNG-Duvar Yayınları  
Diğer Yayınlar
Kayıt Yok
Bilimsel Dergi Editörlükleri
Kayıt Yok
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Kayıt Yok
Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlardaki Üyelikler
Kayıt Yok
Atıflar
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Atıf Sayılarına Göre Yayınlar
Sıra Yayın Makale
(WoS)
Makale
(ESCI)
Makale
(Scopus)
Makale
(TR Dizin)
Kitap
(Uluslararası)
Kitap
(Ulusal)
Makale
(Diğer)
Toplam Atıf
1
Effect of inulin polymerization degree on various properties of synbiotic fermented milk including Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium animalis Bb-12
Journal of Dairy Science
21 2 0 0 0 0 23
2
Rheological, sensorial and volatile profiles of synbiotic kefirs produced from cow and goat milk containing varied probiotics in combination with fructooligosaccharide
LWT
6 0 0 0 0 5 11
3
THE EFFECT OF DIFFERENT SUGAR RATIO ON THE QUALITY PROPERTIES OF MILK JAM
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
1 1 0 0 0 1 3
4
Effect of milk kind on the physicochemical and sensorial properties of synbiotic kefirs containing Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium bifidum BB-11 accompanied with inulin
Food Science and Technology
1 0 0 0 0 0 1
Ödüller
Kayıt Yok
Kongre/Sempozyum Görevleri
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Tasarımlar
Kayıt Yok
Sanatsal Etkinlikler
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
-
2022 1
-
2022 1
Karabük Üniversitesi
2022 1
Havva Ceren Akal Demirdöğen
Ankara Üniversitesi
2018 - 2021 4
Şebnem Budak
Ankara Üniversitesi
2019 - 2021 3
Atila Yetişemiyen
-
2019 - 2021 3
Cemhan Doğan
Yozgat Bozok Üniversitesi
2022 1
Nurcan Doğan
Yozgat Bozok Üniversitesi
2022 1
Beğüm Bütünöz
-
2022 1
Tulin Balta
-
2022 1
2022 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
475.
49365 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
355.
23383 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
133.
1475 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Fen ve Mühendislik 49365
YÖKSİS Temel Alan Mühendislik Temel Alanı 23383
YÖKSİS Bilim Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği 1475
Anahtar Kelimeler Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Bilimi, Süt Teknolojisi
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Ağırlıklı Puan 0 0 0 15 50 0 100 170 0
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) - - - 640 . 598 . - 550 . 475 . -
Sıra (Temel Alan İçinde) - - - 480 . 442 . - 410 . 355 . -
Sıra (Bilim Alanı İçinde) - - - 187 . 183 . - 150 . 133 . -
Sıra (Anahtar Kelime (1)) - - - 78 . 75 . - 57 . 38 . -
Sıra (Anahtar Kelime (2)) - - - 105 . 104 . - 94 . 71 . -
Sıra (Anahtar Kelime (3)) - - - 67 . 60 . - 50 . 36 . -
Toplam Yayın 0 0 0 1 1 0 2 4 0
Toplam Makale 0 0 0 1 1 0 2 1 0
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 0 3 0
Toplam Bildiri 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (SCI) 0 0 0 0 1 0 2 1 0
Makale (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Ulusal) 0 0 0 1 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 3 0
Bildiri (Uluslararası) 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri