img
img
Dr. Öğr. Üyesi İsa UĞUR

Dr. Öğr. Üyesi İsa UĞUR

  • Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu
  • Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği Pr.

Genel Bilgiler

Metrikler

UNIS
Yayın
24
Atıf
20
h-index
2
Proje
2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Alınan Eğitimler
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Karabük Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme (Dr), 2013, 2019
Yüksek Lisans, Türkiye, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2009, 2012
Lisans, Türkiye, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, 2003, 2008
Araştırma Alanları
Turizm İşletmeciliği, Otel İşletmeciliği, Turizm Pazarlaması
Yıllara Göre Yayın Sayıları
Yıllara Göre Atıf Sayıları
Doktora/Sanatta Yeterlilik/Tıpta Uzmanlık, Türkiye, Karabük Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme (Dr), 2013, 2019
Yüksek Lisans, Türkiye, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği (Yl) (Tezli), 2009, 2012
Lisans, Türkiye, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği Bölümü, 2003, 2008
İngilizce, YÖKDİL, 65, 2022/1 Yük, 2022
İngilizce, KPDS, 71, 2010-KPDS , 2010
Kayıt Yok
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Otel İşletmeciliği
[UAK] Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Turizm Turizm Pazarlaması
2022-, Doktor Öğretim Üyesi, Tam Zamanlı, Karabük Üniversitesi, Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye
2023-, Bölüm Başkanı, Karabük Üniversitesi, Türkiye
Kayıt Yok
2025-2026, Gastronomi Turizm, Yüksek Lisans
2025-2026, Sağlık Turizm İşletmeciliği, Yüksek Lisans
2024-2025, Sağlık Turizm Pazarlama, Yüksek Lisans
2022-2023, Barda Servis, Ön Lisans
2022-2023, Gösteri Servisi, Ön Lisans
2022-2023, Menü Planlama, Lisans
2022-2023, Turizm İşletmeciliği, Lisans
2022-2023, Sürdürülebilir Turizm, Ön Lisans
2022-2023, Turizm Pazarlaması, Ön Lisans
2022-2023, Menü Planlama, Ön Lisans
2022-2023, Otel işletmeciliği, Ön Lisans
2019-2020, Banket Organizasyonu ve Uygulamaları, Lisans
2019-2020, İçecekler ve Özellikleri, Lisans
2017-2018, Gösteri Servisi, Ön Lisans
2017-2018, Oda Servisi, Ön Lisans
2017-2018, Menü Planlama, Ön Lisans
2017-2018, Yiyecek İçecek Servisi, Ön Lisans
2016-2017, Barda Servis, Ön Lisans
2016-2017, Yiyecek İçecek Servisi, Ön Lisans
Kayıt Yok
Uluslararası alan indeks dergilerinde yayınlanan makale
Uğur, İ., Gökkaya, S. (2023) "Müzelerin Bir Bölge İçin Turizm Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi: Diyarbakır Arkeoloji Müzesi Üzerine Bir Araştırma", Türk & İslam Dünyası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 10 (38) pp. 178-191 Link DOI  
Uğur, İ., Dönmez, Y. (2021) "Somut Kültürel Miras Alanlarının Turistik Çekicilik Açısından Değerlendirilmesi: Birgi Örneği", JOURNAL OF ACADEMIC TOURISM STUDIES, 2 (2) pp. 54-67 DOI  
Uğur, İ., Apak, Ö.C. (2021) "COVID-19 SALGINI SÜRECİNİN KÜLTÜR TURİZMİ DESTİNASYONLARI ARZ YAPILARI ÜZERİNE ETKİSİ: SAFRANBOLU ÖRNEĞİ", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 4 (1) pp. 5-19 Link  
Uğur, İ. (2020) "YEREL HALKIN TURIZMIN ÇEVRESEL ETKILERI KONUSUNDAKI BEKLENTI VE ALGILARININ BELIRLENMESI", ANASAY, 20 (12) pp. 165-182 Link DOI  
Uğur, İ., Türker, N. (2019) "Şehir Otellerinde Hizmet Kalitesi Algısının Belirlenmesi: Ankara İlinde Bir Uygulama", Yönetim, Ekonomi ve Pazarlama Araştırmaları Dergisi, 3 (3) pp. 1-20 Link DOI  
Uğur, İ., Gökkaya, S., Acar, A. (2018) "YERLİ TURİSTLERİN DESTİNASYON İMAJINA İLİŞKİN TEKRAR ZİYARET ETME NİYETLERİ: SAFRANBOLU ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 1 (1) pp. 29-40 Link  
Uğur, İ., Karaarslan, M.H. (2016) "DESTİNASYON SEÇİMİNDE FİKİR GRUPLARININ ETKİSİ: SAFRANBOLU ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA", Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Metinleri, 2016 (1) pp. 59-70 Link  
Diğer hakemli uluslararası dergilerde yayınlanan makale
Uğur, İ. (2024) "SİVİL MİMARİ YAPILARIN OTEL İŞLETMESİ OLARAK YENİDEN KULLANIMININ İNCELENMESİ: SAFRANBOLU “SAFFRONİA 1900 OTEL” ÖRNEĞİ", Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 7 (3) pp. 590-604 Link  
Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayınlanan makale
Tokdemir, V., Uğur, İ., Yurt, İ., Yılmaz, M. (2025) "Virtual Reality in Tourism and Hospitality Education: Alternative Application Areas and Student Feedback", HAYEF: Journal of Education, 22 (1) pp. 1-14 [] Link DOI  
Uğur, İ. (2024) "AYANCIK VE ÇEVRESİNİN TURİZM POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA", Karadeniz Araştırmaları, 21 (82) pp. 539-555 [] Link DOI   
Acar, A., Uğur, İ. (2021) "Uluslararası Zincir Otellere Yönelik Tripadvisor Yorumlarının Duygu Analizi Yöntemi ile Değerlendirilmesi: Ankara Örneği,", Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5 (3) pp. 1803-1814 [] Link DOI   
Gökdemir, S., Uğur, İ. (2020) "Sosyal Medya Kullanımının Akademik Güdülenme Davranışı Üzerine Etkisi: Turizm Eğitimi Alan Üniversite Öğrencileri Üzerine Bir Çalışma", Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8 (3) pp. 2110-2131 [] Link   
Uğur, İ., Apak, Ö.C. (2025) "Türk Mutfağında Tescilli Coğrafi İşaretli Çikolata, Şekerleme ve Türevi Ürünlerin İncelenmesi", 7. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Kongresi , (pp. 586-590), Gazimağusa,, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (Ekim 2025) 
Gür, D., Uğur, İ. (2024) "SAFRANBOLU’DA KAYBOLAN KÜLTÜREL MİRAS ESERLERİ 69. ALAY BİNALARI", Karadeniz 16. Sosyal Bilimler Kongresi , (pp. 281-292), Bartın, Türkiye, (Eylül 2024) 
Sünbül, B., Gökkaya, S., Uğur, İ. (2023) "Ziyaretçilerin Gıda Güvenliği Bilgisinin Gastronomik Ürün Olarak Sokak Lezzetlerini Satın Almaya Etkisi", VII. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi , Üsküp, Makedonya, (Temmuz 2023) 
Apak, Ö.C., Uğur, İ., Gökkaya, S. (2023) "YERLİ TURİSTLERİN COVID-19 PANDEMİSİ SONRASINDA TURİZM TÜRÜ TERCİHLERİ VE SEYAHAT MOTİVASYONLARI", 8. INTERNATIONAL PARIS CONGRESS ON SOCIAL SCIENCES & HUMANITIES , (pp. 1161-1177), Paris, Fransa, (Nisan 2023) 
Uğur, İ., Acar, A., Düzgün, E. (2020) "ÇEVRİMİÇİ TÜKETİCİ DEĞERLENDİRMELERİNDE YER ALAN TÜKETİCİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİNİN İNCELENMESİ: ANKARA’DAKİ 4 VE 5 YILDIZLI OTELLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA", Mtcon'20 Kıtalararası Turizm Yönetim Konferansı , Türkiye, (Eylül 2020) 
Uğur, İ., Apak, Ö.C. (2019) "Kültür Turizmi Destinasyonlarının Arz Yapıları Üzerine Bir Araştırma: Safranbolu Örneği,", İKSAD 4. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi , Erzurum, Türkiye, (Ekim 2019) 
Boz, M., Uğur, İ. (2015) "Tarihi Kentler Ve Turizm: Konaklama İşletmeleri Yöneticilerinin Safranbolu’da Turizm Gelişimine İlişkin Algıları", 2nd International Congress of Tourism & Management Researches/2. Uluslararası Turizm ve Yönetim Araştırmaları Kongresi , Muğla, Türkiye, (Mayıs 2015) 
Boz, M., Uğur, İ. (2014) "Tarihi Kentlerin Turizm Destinasyonu Olarak Geliştirilmesi: Safranbolu Örneği", 9th International Conference: New Perspectives in Tourism and Hospitality , (pp. 896-919), Balıkesir, Türkiye, (Ekim 2014) 
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Kayıt Yok
Birlikte çalışılan kişi Aktif Dönem Çalışma Sayısı
Karabük Üniversitesi
2018 - 2023 5
Ömer Ceyhun Apak
Bayburt Üniversitesi
2019 - 2025 4
Karabük Üniversitesi
2018 - 2021 3
Karabük Üniversitesi
2024 - 2025 2
Mustafa Boz
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
2014 - 2015 2
Karabük Üniversitesi
2024 1
Karabük Üniversitesi
2025 1
Karabük Üniversitesi
2016 1
Karabük Üniversitesi
2019 1
Karabük Üniversitesi
2021 1
Karabük Üniversitesi
2025 1
Sinan Gökdemir
-
2020 1
Ertuğrul Düzgün
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi
2020 1
Berna Sünbül
-
2023 1
Saliha Köker
-
2025 1
2025 için Puan Bazlı Sıralamalar
Sıra (Araştırma Alanı İçinde)
354.
79062 araştırmacı içinde
Sıra (Temel Alan İçinde)
283.
33947 araştırmacı içinde
Sıra (Bilim Alanı İçinde)
98.
2183 araştırmacı içinde
Alan Adı Alandaki Toplam Öğretim Elemanı Sayısı
TÜBİTAK Araştırma Alanı Sosyal Bilimler 79062
YÖKSİS Temel Alan Sosyal-Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı 33947
YÖKSİS Bilim Alanı Turizm 2183
Anahtar Kelimeler Turizm İşletmeciliği, Otel İşletmeciliği, Turizm Pazarlaması
Performans Kriteri 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025
Ağırlıklı Puan 10 20 0 20 23 45 95 0 25 80 100
Sıra (Araştırma Alanı İçinde) 472 . 492 . - 527 . 539 . 498 . 522 . - 578 . 483 . 354 .
Sıra (Temel Alan İçinde) 385 . 407 . - 454 . 462 . 415 . 433 . - 507 . 382 . 283 .
Sıra (Bilim Alanı İçinde) 167 . 173 . - 227 . 244 . 187 . 187 . - 216 . 179 . 98 .
Sıra (Anahtar Kelime (1)) 136 . 154 . - 189 . 204 . 148 . 160 . - 166 . 138 . 76 .
Sıra (Anahtar Kelime (2)) 83 . 85 . - 108 . 123 . 100 . 90 . - 103 . 71 . 44 .
Sıra (Anahtar Kelime (3)) 103 . 102 . - 131 . 136 . 101 . 98 . - 112 . 89 . 38 .
Toplam Yayın 1 1 0 1 2 3 4 0 2 4 4
Toplam Makale 0 1 0 1 1 2 3 0 1 2 1
Toplam Kitap 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1 2
Toplam Bildiri 1 0 0 0 1 1 0 0 1 1 1
Makale (SCI) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Makale (Uluslararası) 0 1 0 1 1 2 3 0 1 2 1
Makale (Ulusal) 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kitap Bölümü Yazarlığı 0 0 0 0 0 0 1 0 0 1 2
Bildiri (Uluslararası) 1 0 0 0 0 1 0 0 1 1 1
Bildiri (Ulusal) 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0
Atıfları ve Metrikleri
Atıfları ve Metrikleri